Nova kuhinja s Harvey Normanom

Od začetka do konca - priprava na izris

Kje začeti?

Odločitev za novo kuhinjo predstavlja konkretno naložbo za vsako gospodinjstvo, zato je dobro, da se na nakup ustrezno pripravite. Preden odhodom v trgovino preučite nekaj ključnih točk, ki bodo vam in prodajalcu v veliko pomoč pri načrtovanju ter izbiri. Pripravite si list papirja in svinčnik ter preučite naš seznam nasvetov. Vsako ugotovitev si sproti zapišite.

Življenski stil

Pojem kuhinje se neprestano razvija, z dodajanjem številnih novih funkcionalnosti in pametnih rešitev pa se spreminja tudi njeno oblikovanje. Kuhinja že dolgo ne predstavlja samo prostora za kuhanje, pripravo in shranjevanje živil. Današnja kuhinja je veliko več, je prostor za druženje in pogovor družine, je mesto za pogostitev prijateljev in ustvarjanje spominov.

Uporaba nove kuhinje

 • Koliko časa v povprečju preživite v kuhinji?
 • Kdo iz vašega gospodinjstva bo kuhinjo aktivno uporabljal?
 • Kakšen slog pohištva vam je všeč?
 • Koliko časa ste pripravljeni vložiti v vzdrževanje in čiščenje kuhinje?
 • Koliko hrane želite shranjevati v kuhinji?
 • Koliko imate posode in jedilnega pribora?

Odkrijte svoj stil

 • Naštejte 5 najljubših barv.
 • Zamislite si 3 najljubše vzorce.
 • Izberite enega od pridevnikov: modern, klasičen, rustikalen.
 • Ročaji: da ali ne?
 • Les ali marmor?

Mere

Pred nakupom kuhinje boste morali narediti natančno izmero prostora. Pomembne mere so: dolžina, višina in globina. Mere so ključnega pomena za naše prodajalce, saj vam lahko na podlagi teh svetujejo in pripravijo 3D izris kuhinje. Pred izmero narišite načrt prostora, kamor boste sproti vpisovali mere. Za merjenje si vzemite čas in bodite natančni.


Merjenje 1

Najprej izmerite dolžine in višine vseh sten v prostoru. Nato pa naredite še izmero med kotom stene in podboji vrat na obeh straneh.

Merjenje 2

Izmerite vsa okna v prostoru. Nato izmerite razdaljo med tlemi in spodnjim robom okna ter razdaljo med stropom in zgornjim robom okna. Na enak način nato izmerite še vsa vrata.

Merjenje 3

Ne pozabite na mere pozicij priključkov za vodo, elektriko in prezračevanje. Prav tako izmerite še vsa druga telesa v prostoru, kot so radiatorji, stikala, vtičniče in podobno.

Merjenje 4

Opredelite kakšno globino elementov želite in kakšna je vaša idealna višina delovnega pulta. To je še zlasti pomembno pri naročilu kuhinje po meri.


Ne pozabite: Priporočljivo je, da za vsako steno napišete, iz katerega materiala je. Ali je iz betona, opeke, lesa ali drugega materiala? Ta podatek namreč določa število stenskih elementov, njihovo velikost in obliko.

Načrtujte postavitev kuhinje

Za kakšno postavitev kuhinje se boste lahko odločili, je v največji meri odvisno od razpoložljivega prostora. Imate prostor za kotno kuhinjo ali kuhinjo z otokom? Živite v mansardi ali imate garsonjero? Prostor je torej tisti, ki narekuje postavitev, postavitev pa naprej narekuje organizacijo delovnih področij. Gibanje v kuhinji mora biti med posameznimi področji tekoče in čim krajše, največkrat poteka v obliki trikotnika.

Obvezna delovna področja v kuhinji:

 • Priprava hrane - kuhanje.
 • Pomivanje.
 • Shranjevanje.

Vključevanje gospodinjskih aparatov

Za novo kuhinjo boste potrebovali tudi ustrezno belo tehniko, zato razmislite, katere in kakšne gospodinjske aparate želite imeti. Opredelite, ali želite kuhalno ploščo na plin, elektriko ali kombinirano. Kakšno pečico potrebujete? Bi raje izvlečno napo ali stacionarno? Prav tako med izjemno pomembne odločitve spada vrsta hladilnika. Izbirate lahko med vgradnimi in samostoječimi, enako je s pomivalnimi stroji.

Imate vse potrebne informacije?
Naročite se na izris ali pa nas obiščite osebno v naši najbližji poslovalnici.

Prijava na brezplačen izris kuhinje

Izpolnite prijavnico in kmalu bomo z vami.

Ob prijavi na 3D izris, podatke, ki nam jih posredujete (ime in priimek, mobilna telefonska številka in elektronski naslov), obdelujemo izključno za namen lažje in hitrejše komunikacije v zvezi z določitvijo termina za izris v eni izmed poslovalnic.